Αναγνώστες

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

JOSEPH CARAUD

Ο Joseph Caraud γεννήθηκε στην Cluny (Saône-et-Loire) 5 Ιαννουαρίου το 1821 και πέθανε το Νοέμβριο του 1905.Ο Caraud υπήρξε ένας σπουδαίος ζωγράφος της εποχής του και διδάσκεται ακόμα και σήμερα στα γαλλικά σχολεία.
Το 1844,ο νεαρός Caraud ταξίδεψε στο Παρίσι για να παραστεί στην Beaux-Arts Academie.
Έκανε μελέτες στο πλαίσιο του έργου του ακαδημαϊκού ζωγράφου Master Alexandre Abel de Pujol (1787-1861) και αργότερα με τον Louis Charles Lucien Muller (1815 - 1892) που τον βοήθησε να ξεκινήσει την καριέρα του στη Γαλλία ως ένας από τους καλύτερους προσωπογραφους και ζωγράφους του 19ου αιώνα.
Ο Caraud παρουσίασε τη πρώτη του δουλειά στο Παρίσι στο Salon του 1843.Εκεί παρουσίασε πολλά πορτραίτα και έναν υπέροχο πίνακα ζωγραφικής με τίτλο "La bonne maman et la petite Fille (Η γιαγιά με την εγγονή).Που θεωρείται αριστουγηματικό έργο .
Ο Caraud συνέχισε να παρουσιάζει πορτραίτα, με οικείο ύφος και ιστορική ζωγραφική στο Salon στο Παρίσι όπου και κέρδισε πολλά βραβεία.
Το έργο του Caraud ήταν με μεγάλη επιτυχία χτισμένο γύρω από τα θεατρικά ανεκδοτα και την ζωή του Ερρίκου XV, με αναφορά στα επεισόδια κατά τη διάρκεια της ζωής του και της Μαρίας Αντουανέτας και σε πολύχρωμες μικρές ειδυλλιακές σκηνές ζωής στην Ιταλία . Caraud ταξίδεψε πολύ σε όλη τη Γαλλία, την Ιταλία και την Αλγερία για συλλογή υλικού και έκανε εκτεταμένη έρευνα για κάθε του πίνακα. Η υπογραφή γνησιότητας που έβαζε σε κάθε του πίνακα δημιουργείσε μια απίστευτη ζήτηση για το έργο του.Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που θα έκανε αργότερα την αναπαραγωγή τους απαραίτητη (χαρακτικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου