Αναγνώστες

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Oι τρείς τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου λίγο πριν ξεψυχήσει!Oι τρείς τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου λίγο πριν ξεψυχήσει!Τις τρείς τελευταίες του επιθυμίες ανέφερε στους σρατηγούς του ο Μέγας Αλέξανδρος λίγο πριν ξεψυχήσει. Eυρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου τους είπε τι ήθελε να κάνουν όταν πεθάνει:
1. Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από....
τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.
2. Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.
3. Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων…
Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.
Ο Αλέξανδρος εξήγησε:
1. Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!
2. Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!
3. Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος! ΟΧΡΟΝΟΣ είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε, γιατί είναι περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.Από:  http://katharitrifilia.blogspot.gr/2013/01/o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου