Αναγνώστες

Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονο μας (ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ)


*Συνδέσεις όλα κι όχι όλα, ομόνοια, διχόνοια, συμφωνία, ασυμφωνία: το Ένα γεννιέται απ' όλα και από το Ένα όλα* . (Ηράκλειτος από Έφεσο , Η Αρμονία των Αντιθέσεων (10)) .

*Από την ομόνοια προκύπτουν τα μεγάλα έργα και οι πόλεις μπορούν να έχουν επιτυχία στους πολέμους , με άλλο τρόπο όχι * (Δημόκριτος).

Μόλις ο λαός αντιληφθεί τον ρόλο που παίζουν οι οικονομικά ισχυροί εις βάρος του, προκειμένου να εκμεταλλευθούν την ανθρώπινη Νόηση του τότε θα διαπιστώσει ότι το μόνο που πραγματικά αξίζει είναι να αγαπά και να έχει ειρήνη.

Όταν η δύναμη της αγάπης υπερνικήσει την αγάπη για δύναμη, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη. Διότι ένα σπίτι που είναι χωρισμένο στο εσωτερικό του δεν μπορεί να σταθεί και η αγάπη με την ειρήνη είναι οι στυλοβάτες της ανθρώπινης ευημερίας και ευτυχίας.Έλληνες μάθετε να αγαπάτε και να είστε μονοιασμένοι. Γιατί η αγάπη, είναι μόρφωση του χαρακτήρα μας και η ομόνοια είναι ειρήνη.

Περί Πολέμων από την Πυξίδα των Ελλήνων

1 σχόλιο:

 1. Έλληνες μάθετε να αγαπάτε και να είστε μονοιασμένοι. Γιατί η αγάπη, είναι μόρφωση του χαρακτήρα μας και η ομόνοια είναι ειρήνη. Σ.Π.

  ...τόσα χρόνια, τόσοι αιώνες...
  άκαρπος κόπος!

  Πάντα με την Αγάπη,
  Υιώτα
  αστοριανή, ΝΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή