Αναγνώστες

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Οι ωραιότερες παραλίες της Κύπρου


Κατεβαίνουμε στην Κύπρο, το διαμάντι της ανατολικής Μεσογείου, για να κάνουμε βουτιές στις πιο ωραίες γαλάζιες θάλασσες.
Κόλπος Fig Tree, Πρωταράς
Είναι η πιο δημοφιλής παραλίας στην περιοχή του Πρωταρά, που αποτελεί θέρετρο στην πόλη Παραλίμνι. Έχει ψιλή άμμο και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, ενώ η ονομασία της προέρχεται από μια συκιά που βρίσκεται εκεί και μετράει εκατοντάδες χρόνια ύπαρξης. Η παραλία είναι οργανωμένη, με αποχωρητήρια, αποδυτήρια, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ προσφέρει πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες κι έχει και ναυαγοσώστη.

Παραλία Πισσούρι, Λεμεσός
Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του ομώνυμου χωριού και ξεχωρίζει λόγω της χρυσής άμμου, των πολύχρωμων βοτσάλων, των μέτριων κυμάτων που σηκώνει και των κρυστάλινων νερών της. Είναι ιδανική παραλία για ηρεμία και χαλάρωση και το τοπίο είναι ιδιαιτέρως όμορφο, με τους λαμπερούς λόφους να συνθέτουν τον τέλειο φυσικό πίνακα. Έχει μήκος 1500 μέτρα και πλάτος 90 μέτρα, που σημαίνει ότι όσος κι αν είναι ο κόσμος, δεν θα νιώθετε έντονα την ύπαρξή του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας ομπρέλα, αν και η παραλία παρέχει εγκαταστάσεις δωρεάν.
Παραλία Nissi, Αγία Νάπα
Σίγουρα μια από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί οποίος βρεθεί στην Αγία Νάπα, αφού θεωρείται από τις καλύτερες της Κύπρου. Τιρκουάζ νερά, παραλία μήκους 500 μέτρων κι ένα νησάκι στο δυτικό σημείο που ενώνεται με την παραλία με κάποιες αμμολωρίδες που δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο θέαμα. Αξίζει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι εκεί δεν θα βρείτε την απόλυτη ηρεμία, αφού επικρατεί πολύς κόσμος, δυνατή μουσική, χορός, θαλάσσια σπορ κ.ο.κ.
Βράχος της Αφροδίτης, Πάφος
Είναι γνωστή και ως Πέτρα του Ρωμιού και αποτελεί το σημείο όπου γεννήθηκε η θρυλική θεά από τον αφρό της θάλασσας. Αποτελεί μια από τις καλύτερες αμμώδεις παραλίες της Πάφου, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου και φημίζεται για τη ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργείται εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η τοποθεσία είναι υπέροχη, τα νερά διάφανα και το τοπίο –τι άλλο- βραχώδες.
Λάρα, Ακάμας, Πάφος
Βρίσκεται στη χερσόνησο του Ακάμα στη δυτική ακτή και είναι από τις παραλίες που θα ενθουσιάσουν όσους αγαπούν τη φύση και την άγρια ζωή. Έχει ψιλόκοκκη ξανθή άμμο και μέγιστο πλάτος 35 μέτρων, γι’ αυτό και οι χελώνες της Μεσογείου την προτιμούν για να γεννήσουν τα αυγά τους. Λόγω της ύπαρξης χελωνών, υπάρχουν κάποιοι κανόνες για όσους χρησιμοποιούν την παραλία, όπως η απαγόρευση ομπρέλας, παραμονής στην παραλία τη νύχτα, ψαρέματος, σκουπιδιών κ.ο.κ. Σε αυτή την παραλία είναι δύσκολο να φτάσει κάποιος, αφού θα χρειαστεί 4×4, αλλά σίγουρα θα βρει την ηρεμία του.
Μακρόνησος, Αγία Νάπα
Έχει μήκος 350 μέτρα, υπέροχα γαλανά νερά, ψιλή και χρυσή άμμο και μικρούς κολπίσκους, με το νοτιοδυτικό κομμάτι να ανήκει στην ειδική ξεχωριστή προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura 2000. Απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αγίας Νάπας και αποτελεί οργανωμένη παραλία με πολύ κόσμο τις περιόδους αιχμής. Αν καταφέρετε ποτέ να την απολαύσετε στις πιο ήρεμες στιγμές της, θα καταλάβετε και τη μαγεία της. Στην περιοχή της παραλίας βρίσκονται, μάλιστα και οι Τάφοι της Μακρόνησου, που αποτελούν έναν ενδιαφέρων αρχαιολογικό χώρο. Πηγή
https://ellas2.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου