Αναγνώστες

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Ένα Ταξίδι στην Όμορφη ΤσεχίαΑφιερωμένο στον φίλο μου τον Χριστόφορο που πάντα ήθελε να καταγράψω τις ταξιδιωτικές μου εντυπώσεις..Χρόνια Πολλά!


Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο στην όμορφη Τσεχία. Συγκεκριμένα θα αναφερθούμε στην πανέμορφη πρωτευουσά της,την Πράγα,την καρδιά της Ευρώπης. Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω η Πράγα έιναι μια πόλη, γεμάτη από αξιοθέατα, με μέρη που θα σας μαγέψουν και θα σας αφήσουν μια ευχάριστη ανάμνηση από ένα ξεκούραστο ταξίδι. ‘Αλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η πολιτιστική της κληρονομιά την οποία θα την προσέξετε με τη καθε σας ματιά. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλες της ηλικίες.Ρίξτε μια ματιά στα μέρη που θα πρέπει να επισκεφθειτε στο ταξίδι αυτό.

Ιστορικό Κέντρο της Πράγας
Το ιστορικό κέντρο της Πράγας αντιπροσωπεύει μια «υπέρτατη» έκφραση της Μεσαιωνικής Πολεοδομίας.Γέφυρα του Καρόλου
Βεβαιωθείτε ότι θα πατήσετε πόδι σας στην Γέφυρα του Καρόλου. Η Γέφυρα του Καρόλου είναι μια από τις πιο γνωστές ιστορικές γέφυρες η οποία διασχίζει τον ποταμό Μολδάβα στην Πράγα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1357 υπό την εποπτεία του Βασιλιά Καρόλου IV, και τελείωσε στην αρχή του 15ου αιώνα. Και διευκόλυνε σε σημαντικό βαθμό την μετακίνηση από την Παλαιά Πόλη στις γύρο περιοχές.


Καθεδρικός Ναός του Άγιου Βήτου
Ο γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου αποτελεί το σημαντικότερο εθνικό μνημείο της Τσεχίας. Βρίσκεται μέσα στο λόφο του Χρατσάνι. Εδώ στεφόντουσαν οι βασιλείς της Βοημίας, ενώ αποτελούσε και τον τόπο της ταφής τους.


Το Κάστρο της Πράγας
Το Κάστρο της Πράγας αποτελείται απο πολλά διάφορα κτίσματα το οποίο βρίσκετε στο Χρατσάνι στη κορυφή ενός λόφου αριστερά του ποταμού Μολδάβα. Στο Κάστρο αυτό φυλάσσονται τα Κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας.

Πλατεία Βενκεσλάς
H Πλατεία Βενκεσλάς στην Πράγα είναι μια περιοχή που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, διαμερίσματα, εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ. Ακόμα υπάρχουν τράπεζες και μια σειρά από τοπικά και διεθνή καταστήματα. Γενικά αποτελεί ένα ευχάριστο μέρος για να κάνετε την βόλτα σας ή να πάρετε το γεύμα σας.


Μνημείο Vyšehradský Hřbitov
Το μνημείο Vyšehradský Hřbitov ιδρύθηκε το 1869 και αποτελεί τη τελευταία κατοικία πολλών συνθετών, καλλιτεχνών, γλύπτών, συγγραφέων, καθώς και από επιστημόνων και πολιτικών προσώπων. Το μνημείο αυτό αποτελεί ένα αρκετά δημοφιλες αξιοθέατο της Πράγας


Εβραϊκή Συνοικία
Ένα άλλο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Πράγας αποτελεί η Εβραική Συνοικία.Οι πρώτοι Εβραίοι ήρθαν στην Πράγα την εποχή του μεσαίωνα.

Κτίριο Tančící Dům
Το κτίριο Tančící Dům (Χορευτικό Σπίτι) είναι μια αρχιτεκτονική που δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε.


Αστρονομικό Ρολόι Πράγας
Μια άλλη αρχιτεκτονική που αξίζει να δείτε είναι το Αστρονομικο Ρολοι,το οποίο αποτελέι το σημα κατατεθεν στην χωρα και κλεινει σχεδόν 6 αιωνες ζωης. Και είναι το μοναδικό στον κόσμο.Το πιο σηματικο εξαρτημα του ρολογιου ειναι ο αστρολαβος, ειναι ενα οργανο αστρονομικο με την βοηθεια του οποίου οι αστρολογοι και οι ναυτικοι καθοριζουν την θεση τους βασει των αστεριων ,του ηλιου και της σεληνης


Εμπορικό Κέντρο Παλλάντιουμ
Άμα θέλετε να κάνετε ψώνια, θα πρέπει σίγουρα να το επισκεφθείτε, αλλά πριν το κάνετε βεβαιωθείτε ότι έχετε το 100% της ενεργειάς σας.


Θέατρο,Όπερα Stavovské divadlo
Το Θέατρο των Τάξεων όπως το μεταφράζουν στα ελληνικά αποτελεί το ιστορικό θέατρο της Πράγας,το οποίο συγκεντρώνει ολη την πολυτέλεια που χρειάζεται ένα θέατρο. Το θέατρο αυτό περιλαμβάνει τρία καλλιτεχνικά σύνολα,την όπερα,το δράμα και το μπαλέτο. Αμα είστε φαν του κλασσικού, αξίζει να δείτε μια παράσταση στο θέατρο αυτό.


Βοτανικός Κήπος-Valdštejnská zahrada
Ο βοτανικός κήπος Valdštejnská είναι οτι πρέπει για να χαλαρώσετε απο το ξενύχτι της προηγούμενης νύχτας. Η ομορφία του θα σας καθηλώσει.


Ζωολογικός Κήπος Zoo Praha
Οπωσδήποτε να πάτε. Είναι ένα μεγάλο ζωολογικό παρκο με πολλά είδη ζώων. Αξιζει τον κόπο να πάτε, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για πολύωρο περπατημα γιατί είναι μεγάλο σε έκταση.


Αμα σας άρεσε η γενική εικόνα της Πράγας και θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι μπορείτε να το οργανώσετε εύκολα και γρήγορα εδώ.
http://tut.gr/

http://anoixti-matia.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7487.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου