Αναγνώστες

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Έλληνας γιατρός δώρησε 1.000.000$, για έδρα αρχαίας ελληνικής ιστορίας στο Κουίνσλαντ




Το εντυπωσιακό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαριών δώρησε ομογενής γιατρός σε αυστραλιανό πανεπιστήμιο για τη δημιουργία έδρας αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

Ένα εκατομμύριο δολάρια δώρισε ο ομογενής αιματολόγος και ογκολόγος Πολ Ηλιάδηςστο πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας με σκοπό τη δημιουργία έδρας της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

Ο κ. Ηλιάδης γνωστός για τις χορηγίες του και προς τις καλές τέχνες, υποστήριξε πως οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της δύσης δεν προσφέρει το μάθημα της αρχαίας ιστορίας είναι σαν να μην έχει πιστοποιητικό γέννησης. «Η γνώση είναι η ρίζα της ελευθερίας και της δημοκρατίας» σημείωσε ο 60χρονος καθηγητής.

Το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ είναι το μοναδικό στην πολιτείας, που προσφέρει μαθήματα ιστορίας, πολιτισμού και λογοτεχνίας της αρχαίας Ελλάδας και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ο κ. Ηλιάδης λέει χαρακτηριστικά ότι «μπορεί οι γονείς και οι παππούδες των Ελλήνων μεταναστών να ήταν αγράμματοι, αλλά φρόντισαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να γίνουν επιστήμονες».

http://ellas2.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου