Αναγνώστες

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Η Ήρα και ο Ζεύς στο Δίον


Το άγαλμα της Ήρας εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου.
Το άγαλμα της Ήρας εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου.
Μία ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε κοντά στο όρος Όλυμπος, ένα γλυπτό της Ήρας, της θεάς του γάμου της ελληνικής μυθολογίας, η οποία βρισκόταν δίπλα σε ένα άγαλμα του Διός, που βρέθηκε πριν μερικά χρόνια.
Σημειώνεται ότι η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική αφού το συγκρότημα απεικονίζει πρώτο ζευγάρι των Θεοτήτων της αρχαίας Ελλάδας.
Το άγαλμα της Ήρας είναι ακέφαλο και σε ανθρώπινη διάσταση. Φιλοτεχνήθηκε το δεύτερο αιώνα προ Χριστού και ανακαλύφθηκε στο αμυντικό τείχος του Δίου- τη θρησκευτική ιερή πόλη στη βόρεια Ελλάδα που είναι ένα σημαντικό μνημείο για το μακεδονικό πολιτισμό.
Το άγαλμα της Ήρας, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο στυλ με ένα άγαλμα του Διός, που βρέθηκε στην ίδια θέση το 2003.
Η ελληνική μυθολογία περιλαμβάνει πολλές ιστορίες με τον Δία και την Ήρα.
Το Δίον βρίσκεται στις πλαγιές του Ολύμπου, είναι ο Οίκος των Θεών των αρχαίων Ελλήνων. Ήταν μία αρχαία οχυρωμένη πόλη και ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο για τον μακεδονικό πολιτισμό, μεταξύ της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου.
Το ιερό του Διός στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.
Το ιερό του Διός στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.
Προηγούμενες ανασκαφές έφεραν στο φως δύο θέατρα, ένα γήπεδο και θεότητες από πολλά μέρη του αρχαίου κόσμου, όπως οι αιγυπτιακές θεότητες Σάραπις, Ίσις και Ἄνουβις, των οποίων η επιρροή στον ελληνικό κόσμο αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της κατάκτησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
[Πηγή: El Universal, 2 de marzo de 2007mikres-ekdoseis.gr]
http://ellas2.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου