Αναγνώστες

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ανάδρομος Πλούτωνας

Ένας στους δύο, έχουμε στον χάρτη μας τον Πλούτωνα ανάδρομο, αφού είναι ορθόδρομος μόνο έξι μήνες στο χρόνο.
Με τον Πλούτωνα ανάδρομο στο γενέθλιο ωροσκόπιο, βλέπει κάποιος τα κακώς κείμενα της κοινωνίας σαν προσωπικό λόγο για να αλλάξει τον εαυτό του. Αν και ξέρει πως δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο θα ήθελε να το κάνει,αν ήταν εφικτό. Μπορεί όμως να αλλαξει τον κόσμο που κρύβει μέσα του, κόβοντας όλα τα κατώτερα ένστικτα και τάσεις.

Αυτή η διαδικασία χρειάζεται πολλά χρόνια και δεν φθάνει ίσως μία ζωή για να ολοκληρωθεί. Στην ανώτερη της δυνατή έκφραση αντιπροσωπεύει την αληθινή Χριστική Συνειδητότητα. Σε ένα μικρότερο βαθμό και πιο συχνά, το άτομο εξαλείφει από τη ζωή του όλους τους παράγοντες που παρεμποδίζουν την πρόοδο της Ψυχής του και την έκφραση του Πνεύματός του. Βιώνει την πάλη της ανθρωπότητας σαν μια πολύ προσωπική πάλη μέσα στον εαυτό του. Ετσι αντιδρά έντονα στην ανειλικρίνεια των άλλων με τον εαυτό τους, γιατί τη θεωρούν σαν μια προσωπική προσβολή .
Πρέπει να μάθει να αποσπά λίγο περισσότερο τον εαυτό του από τις συνήθειες και τα πρότυπα συμπεριφοράς άλλων ανθρώπων που η ζωή τους δεν έχει καμία σχέση με τη δική του εσωτερική πραγματικότητα.

Ατομο που βιώνει μέσα στον εαυτό του τη συνειδητότητα των μαζών. Αισθάνεται μέσα του τον αντίκτυπο της παγκόσμιας σκέψης και συνειδητοποιεί πως αυτή συσχετίζεται με την παγκόσμια σκέψη άλλων παλαιότερων εποχών της ιστορίας.
Δεν εκφράζει πάντα προς τα έξω αυτά που ξέρει. Τείνει να βλέπει τα άλλα άτομα σαν ένα μέρος ενός μεγαλύτερου και πιο περιεκτικού συνόλου και όχι στη βάση μιας συνεχούς σχέσης ατόμου προς άτομο. Ζει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του μέσα στην ηθική του συνείδηση, κοσκινίζοντας το μεγάλο πλήθος συναισθημάτων που νιώθει μέσα του.

Η πνευματική ανάπτυξη που μπορεί να πετύχει περιορίζεται μόνο από τον συνειδητό νου του. Μπορεί κυριολεκτικά αν το θελήσει να εξυψωθεί και να ξεπεράσει ένα μεγάλο μέρος των δοκιμασιών που του επιφυλάσσει η ζωή για την οποία γεννήθηκε. Αν προσπαθήσει να αποφύγει αυτή την εξύψωση, θα αισθανθεί τις κατώτερες δοκιμασίες των γύρω του. Αντίθετα, αν αποφασίσει να εξυψώσει τον εαυτό του, μπορεί να αρχίσει να βιώνει την παραβολή του Ιησού «να είναι εξ�αυτού του κόσμου αλλά όχι μέσα σε αυτόν».
Για να το επιτύχει αυτό τελικά μπορεί να περνά από προσωρινές περιόδους απομάκρυνσης από τους γύρω κατά το πρώτο μισό της ζωής, μέχρι να μάθει να παραμένει απρόσωπο μπροστά στην ένταση του κόσμου που αισθάνεται απ΄έξω του ώστε να φτάσει στο σημείο να μη τη νιώθει να δρα μέσα του.

Πρέπει να αποφεύγει τη βία και τις βίαιες αντιδράσεις, ή την προσκόλληση που θα τον οδηγούσε σε αντίστοιχες αρνητικές αντιδράσεις. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί το δυνατό του ένστικτο, αρνητικά. Θα έχει την δύναμη (ιδιαίτερα αν ο Πλούτωνας κάνει δυνατή όψη με τον ΄Ηλιο, τη Σελήνη, τον Ωροσκόπο ή τον κυβερνήτη του Ωροσκόπου), να είναι διειδυτικό, διαισθητικό και διορατικό μαζί. Θα «συλλαμβάνει» μηνύματα κι άλλα που συμβαίνουν γύρω του, άμεσα και εύκολα. Ας δεχθεί τις πληροφορίες σαν δώρα προς όφελος της προσωπικής του αναζήτησης, ώστε να εξαγνίσει την ψυχή του, και να την οδηγήσει στα μονοπάτια της μύησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου