Αναγνώστες

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ανάδρομος Ουρανός

Με τον Ουρανό ανάδρομο στη γέννηση, είναι το άτομο που στα εσωτερικά πεδία του εαυτού του επαναστατεί ενάντια σε κάθε δέσμευση. Αν είναι φοβισμένο, θα προσπαθήσει να ανατρέψει όλα όσα βλέπει, θεωρώντας ότι δεν είναι πια χρήσιμα. Δεν ικανοποιείται με το να ζει απλώς τη ζωή του, γιατί βλέπει ότι υπάρχουν τόσα πράγματα που θα μπορούσαν να να μεγαλώσουν τον πλούτο των εμπειριών της ανθρωπότητας.

Όταν οι άλλοι το δέχονται υπερβολικά, θα μπορούσε να αρχίσει να ανησυχεί μήπως και χάσει κάποιο κομάτι του εαυτού του, χάνοντας όμως έτσι πολλούς φίλους, δεσμούς, σχέσεις, επειδή οι ιδέες του είναι παράξενες και οι άλλοι δυσκολεύονται να τις δεχτούν. Βέβαια, μετά από κάποια χρόνια η κοινωνία θα υποστηρίξει τις ιδέες του, αλλά το άτομο δεν θα ενδιαφέρεται πια, γιατί θα έχει όλο και κάτι πιο πρωτοποριακό σε σχέση με αυτό που οι άλλοι τότε θα στηρίζουν. Είναι με λίγα λόγια ένας προόδρομος του μέλλοντος, γι�αυτό και μπορεί να νιώθει μοναξιά, όμως πάνω από όλα θέλει η ψυχή του να είναι ελεύθερη, και ότιδήποτε τον παρεμποδίζει το αποδιώχνει.

Μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και διάλυση στις ανθρώπινες σχέσεις. Το νοητικό και το συναισθηματικό του επίπεδο συχνά συγκρούονται μεταξύ των, έτσι που μπορεί να γνωρίζει ορισμένα πράγματα που θάπρεπε να τον οδηγήσουν κάπου, ενώ ταυτόχρονα νιώθει κάποια άλλα που τον οδηγούν κάπου αλλού.

Οι δοκιμασίες του εντοπίζονται στο να μάθει πώς να εκφράζει την εσωτερική του ελευθερία.
Αυτό είναι κάτι που μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με τους γύρω, που το βλέπουν σαν κάποιον που δεν μπορούν να κατανοήσουν ή που δεν ταιριάζει με τη δική τους λογική. Δεν θα πρέπει όμως αυτό να αποτελεί ανασταλτικό στοιχείο για το άτομο και ίσως δεν θάπρεπε να αναλώνεται τόσο πολύ στο να προσπαθεί πάντα να γίνεται κατανοητό από τους άλλους.
Για να μπορέσει να εξερευνήσει την εσωτερική του ύπαρξη και ακόμα πιο πέρα, εκεί όπου δεν έχει φθάσει ακόμα η ανθρωπότητα στο σύνολό της, πρέπει συχνά να διανύσει ένα μακρύ και δύσκολο μονοπάτι, γνωρίζοντας πως αυτή η διαδικασία δεν έχει τέλος, γιατί κάθε φορά που ανακαλύπτει κάτι γεννιέται ένα νέο ερωτηματικό.
Μπορεί να είναι άτομο πολύ ευτυχισμένο, φτάνει να μη προσπαθούν οι άλλοι να του επιβάλλουν τρόπους σκέψεις και συμπεριφοράς που έχει ξεπεράσει από πολύ καιρό πριν.
Εχει επίγνωση της ανεξαρτησίας και πρέπει να τη χρησιμοποιήσει για να ανακαλύψει τον λόγο για τον οποίο την επιζητεί και τη χρήση που θα πρέπει να της κάνει..

Ο Ουρανός συμβολίζει το σύμπαν και τον εσωτερικό κόσμο του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Αυτός ο κόσμος δεν θάπρεπε να έχει όρια γιατί αποτελεί την ελευθερία που έχει δοθεί σε κάθε άτομο και χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρχει αγάπη.
Το άτομο φοβάται ότι θα του λείψει ο χώρος, ότι θα στριμωχτεί, θα περιοριστεί, θα πνιγεί και επαναστατεί σε κάθε είδος αρχής για να μην υποταχθεί. Τολμηρός, πρωτότυπος, με ενέργεια, δεν υποφέρει από κανένα εξωτερικό εξαναγκασμό.

Καρμικά, είναι πιθανόν να ήταν ιδιαίτερα αντιδραστικό ή διασπαστικό, στον τομέα που έχει τον ανάδρομο πλανήτη και να δημιούργησε προβλήματα στους άλλους με την άκρατη κι αχαλίνωτη ανάγκη για ελευθερία. Να απέφευγε την δέσμευση και να μην ήταν συνεπής εκεί που έπρεπε. Τώρα πρέπει να μάθει την αξία της ελευθερίας, χωρίς ωστόσο να ενοχλεί με την αντιδραστική του διάθεση τους γύρω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου