Αναγνώστες

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Ανάδρομος Ποσειδώνας

Ανάδρομος Ποσειδώνας


Το άτομο που έχει στην γέννησή του ανάδρομο τον Ποσειδώνα, είναι άτομο που δεν γίνεται εύκολα κατανοητό από τους άλλους. Τα κίνητρά του δεν στηρίζονται στην κοινή λογική που περιμένει κάποιος να βρεί στη ρίζα της κάθε πράξης. Δεν είναι σε θέση να μένει προσγειωμένο και πρακτικό.
Αντίθετα, το άτομο δονείται σε μια ανώτερη μουσική που την ακούει μόνο ο ίδιος. Οι αντιλήψεις του δεν προέρχονται από το υλικό πεδίο, αλλά αποτελούν μια άμεση σύνδεση με τη Ψυχή του. Ετσι μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά πνευματικό άτομο, χωρίς όμως να ενδιαφέρεται για την τυπική πλευρά της θρησκείας. Ζει σε ένα πνευματικό κόσμο, κατά τα δικά του � συχνά δυσδιάγνωστα � ιδεώδη.

Μπορεί να έχει μεγάλη αγάπη για τη μουσική, χωρίς όμως πάντα να μπορεί να της αποδώσει κάποια σαφή δομή ανθρώπινα φτιαγμένη. Ωστόσο, μεγάλοι μουσουργοί και δημιουργοί έχουν τον Ποσειδώνα ανάδρομο. ʼτομο με έμπνευση και ιδιαίτερες δονήσεις, συναισθάνεται σχεδόν τα πάντα, αλλά συνδέει τις αισθήσεις του όχι τόσο με τη φυσική πραγματικότητα αλλά με την αντίληψη ενός κοσμικού σύμπαντος. Γνωρίζει πολύ περισσότερα πράγματα από όσα θα μπορούσε να εκφράσει με λέξεις και συνειδητοποιεί τις περιοριστικές δυνατότητες της γλωσσικής απόδωσης που παρεμποδίζει την εξάπλωση της άπειρης κατανόησής του. Μπορεί να βλέπει τα φαινόμενα και τις ψευδαισθήσεις μέσα στις οποίες ζουν οι άλλοι. Ετσι πρέπει να προσπαθήσει να βρει τη χρυσή τομή ώστε να μη τους γκρεμίζει τα οχυρά που έχουν κτίσει από άμμο ενώ ταυτόχρονα να διατηρεί όλες τις εσωτερικές αλήθειες που γνωρίζει.

Οι δοκιμασίες που βιώνει εντοπίζονται στο να μάθει να ξεδιαλέγει εκείνα που πραγματικά έχουν σχέση με τα ιδανικά του και εκείνα που φαίνονται μόνο να εκπληρώνουν τα ανέφικτα όνειρα του. Ξερει τι χρειάζεται, αλλά δυσκολεύεται να το βρει μέσα στον εξωτερικό κόσμο. Ζει συνεχώς το ένα όνειρο μετά το άλλο και συχνά καταλήγει να τρέχει για να σωθεί από φανταστικές σκιές, ενώ ταυτόχρονα κυνηγά εξωπραγματικές φαντασιώσεις.
Παρ�όλα αυτά θα πρέπει να βρει τα ιδανικά του μέσα σε αυτόν τον «άμορφο» κόσμο που τον επηρεάζει τόσο έντονα. Μερικές φορές κάνει το λάθος να προβάλλει παλιά του όνειρα σε τωρινές καταστάσεις. Αυτό δεν του επιτρέπει να δει καθαρά την πραγματικότητα του τώρα. Εξαιρετικά διαισθητικό άτομο. Ομως μέχρις ότου μάθει πώς να χειρίζεται αυτή την διαίσθηση δεν την εμπιστεύεται εύκολα. Σαν άτομο πρέπει να μάθει πώς να διαρθρώνει και να συνδέει τις αισθήσεις του με τα ιδανικά και τα όνειρα του της ζωής.

Ο τομέας μέσα στον οποίο λειτουργεί ο ανάδρομος Ποσειδώνας, δείχνει πού το άτομο θα είναι δοσμένο, πνευματικά και ονειρικά, και ενδεχόμενα ελάχιστα πρακτικό στις εξωτερικές υποχρεώσεις του. Ας δεχθεί τα δώρα του πλανήτη του, λειτουργώντας την διαίσθηση, την γλώσσα των ονείρων που κατά πάσα πιθανότητα θα βλέπει, την έμπνευση δημιουργίας και κυρίως, ας αποφύγει σ� αυτή τη ζωή τις απάτες ή τις αυταπάτες.

Από:
http://myhoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου