Αναγνώστες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αλεξανδρούπολη

Ο Νομός 'Εβρου είναι από τους μεγαλύτερους της χώρας και βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Ελλάδας και σε ιδιαίτερα στρατηγικό σημείο.

Ο 'Εβρος χαρακτηρίζεται από τις φυσικές του ομορφιές αλλά και για τις περιοχές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος όπως το Δέλτα του ποταμού 'Εβρου, το Δάσος της Δαδιάς, τη Σαμοθράκη αλλά και για τα σημαντικά μνημεία ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Υπάρχουν επίσης θαυμάσιες παραλίες και σύγχρονες τουριστικές μονάδες αλλά προσφέρονται και εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ιαματικός, φυσιολατρικός κ.λ.π.
Αλεξανδρούπολη

ΑλεξανδρούποληΗ Αλεξανδρούπολη είναι η πρωτεύουσα και λιμάνι του νομού Έβρου

Παλαιότερα ονομάζονταν Δεδέαγατς και οι κάτοικοι της ήταν λίγοι ψαράδες. Η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται με την δημιουργία της σιδηροδρομικής γραμμής το 1870, που ένωνε την Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη και της έδωσε την δυνατότητα να γίνει εμπορικό κέντρο και να εξάγει τα προϊόντα του νομού. Επίσης η θέση της κοντά στη θάλασσα την ανέδειξε γρήγορα σε κομβικό λιμάνι της χώρας.

Το 1912 καταλήφθηκε από τον ελληνικό στρατό και στη συνέχεια από τους Βούλγαρους. Το 1920, ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα και ονομάστηκε Αλεξανδρούπολη προς τιμήν του βασιλιά Αλέξανδρου.

Σήμερα είναι μια μοντέρνα πόλη με καλή ρυμοτομία και το όμορφο λιμάνι όπου ο επισκέπτης μπορεί να καθίσει και ν' απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας 'Εβρου.


Από:   http://www.hellogreece.gr/thrace/alexandroupoli.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου