Αναγνώστες

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ





Η ινσουλίνη είναι μια καθαρά αναβολική ορμόνη είτε πρόκειται για τη συσσώρευση λίπους στους λιπώδεις ιστούς είτε για το κτίσιμο μυϊκής μάζας.

Υψηλά επίπεδα ινσουλίνης ευνοούν λοιπόν την αποθήκευση λίπους.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεριμνούμε ώστε να κρατάμε τα επίπεδα της ινσουλίνης μας στο αίμα κατά το δυνατόν χαμηλά και κυρίως να αποφεύγουμε τις εκρήξεις της-εκτός ίσως από το μεταπροπονητικό παράθυρο ευκαιρίας.

Επειδή οι υδατάνθρακες είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο επηρεάζουν τα επίπεδα της ινσουλίνης , η προσπάθεια μας θα πρέπει να εστιασθεί στον έλεγχο της προσλαμβανόμενης ποσότητας και ποιότητάς τους.

Ισχύουν τα εξής:


-αποφεύγουμε τους υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και βέβαια με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο.


-αποφεύγουμε λοιπόν τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως π.χ. ζάχαρη,άσπρο αλεύρι κι ότι τα περιέχει.


- χωρίζουμε την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη σε περισσότερα γεύματαπου να περιέχουν σε ισορροπία και τα τρία μακροθρεπτικά στοιχεία .Ο συνδυασμός των υδατανθράκων με λίπη και πρωτεΐνες κατεβάζει το γλυκαιμικό δείκτη του γεύματος.


Η επιδημία της παχυσαρκίας δεν οφείλεται τόσο στην υπερκατανάλωση λιπών αλλά επεξεργασμένων υδατανθράκων που μετατρέπονται σε λίπος.


Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες καταναλώνονται εύκολα σε μεγάλες ποσότητες γιατί δεν προκαλούν εύκολα κορεσμό σε αντίθεση με τα λίπη και τις πρωτεΐνες.


Προσέχετε πολύ αυτό το θέμα!Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι μάστιγα για τον σύγχρονο άνθρωπο!!

Να είσθε υγιείς και να γυμνάζεσθε!

Χρήστος Στρογγύλης


http://maconwaterproofing.blogspot.com
http://monosimacon.blogspot.com/
http://steganosi.blogspot.com/
http://www.macon.gr/
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου