Αναγνώστες

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μάσιμο Ντ΄Αλέμα: Καταστροφικές συνέπειες αν δεν ακούσουμε τον Τσίπρα

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ξέρουν πολύ καλά ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει δίκιο – άλλο αν οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ δεν τολμούν να την υποστηρίξουν με την ψήφο τους, καθώς η σκιά της Γερμανίας τους παραλύει.
o-nt-alema-sumboulos-tou-tsipra.w_l
Δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν και του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ’ Αλέμα με άμεση αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, φιλοξενεί σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

«Υπάρχει κοινή βούληση να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα, η οποία να είναι διαρκείας και όχι υπό την πίεση της βιασύνης, μια λύση για την Ευρώπη. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να την βρούμε, τόσο άμεσης όσο και μακρόπνοης ισχύος», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στην εφημερίδα «Λ΄Αβενίρε».
 
Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρεθεί μια λεπτή όσο και δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να τύχει εγγύησης η δημοσιονομική ισορροπία και στο χρέος να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων. Αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια της οικονομικής πολιτικής».
 
Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ, ο κ. Πάντοαν θεωρεί ότι το μήνυμα που έστειλε ο Μάριο Ντράγκι είναι ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι έτοιμοι να παίξουν τον ρόλο τους, αλλά με σεβασμό στους κανόνες», σχετικά δε με την τρόικα δηλώνει ότι «έχει ακόμη λόγο ύπαρξης, αλλά πρέπει να επανακαθοριστούν τα προγράμματά της».
 
Ο Ιταλός, πρώην πρωθυπουργός, Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο», τονίζει ότι «η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τον Τσίπρα».
 
«Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να επιτευχθεί συμβιβασμός ανάμεσα στην Ευρώπη και την νέα ελληνική κυβέρνηση. Αν η Ευρώπη κλείσει την πόρτα και δεν εισακούσει τον Αλέξη Τσίπρα, θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες», δηλώνει ο Ντ΄Αλέμα. «Η κύρια συνέπεια, θα είναι η διάδοση ακραίων αντιευρωπαϊκών διαθέσεων», προσθέτει ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός.
 
Ο Ντ’ Αλέμα καλεί τους σοσιαλιστές και τους Ευρωπαίους δημοκράτες «να αποδείξουν ότι μπορούν να πετύχουν σημαντικές αλλαγές, διότι, διαφορετικά, θα αποτύχουν» και χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα την πρόταση του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς «ο οποίος προτείνει μορατόριουμ επί του ελληνικού χρέους για να πάρει ανάσα η ελληνική κυβέρνηση και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη».
 
«Στην Ελλάδα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να οικοδομήσει εκ νέου την Αριστερά, κατανοώντας το αίσθημα ταπείνωσης και αγανάκτησης του ελληνικού λαού, λόγω της τεράστιας κοινωνικής δοκιμασίας που επέβαλαν οι πολιτικές λιτότητας. Θα μπορούσε να έχει ευνοηθεί η χειρότερη δεξιά, από την τραγωδία αυτή, όπως στη Γαλλία. Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσίπρας», καταλήγει ο Μάσιμο Ντ΄Αλέμα.
https://panosz.wordpress.com/2015/02/07/d_alema/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου